Veel mooie uitstapjes!!!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Claire
15 Mei 2008 | Peru, Cusco
Allereerst hebben we Koninginnedag en -nacht (!) gevierd. Heel mooi, iedereen in het oranje. Haha, volgens m´n gastmoeder is oranje écht mijn kleur! Ook lekker erwtensoep, hutspot én haring gegeten. Echt super lekker na vier weken in Peru gezeten te hebben!!! :D :D :D
Dan ben ik nog met mn gastgezin naar Lares geweest. Hier bevinden zich van die warme baden (thermales calientes) en dit keer hebben we ze wel bereikt. :D Eerst een 3 uur durende reis gehad door echt het mooiste landschap dat ik ooit heb gezien. ´s Avonds na het eten eindelijk na vier weken een écht warm bad genomen. Fantastisch. Wel een beetje duizelig daarna...
De volgende dag nog een bad genomen en toen weer naar Cusco gereden door het sprookjeslandschap. Toen we terugkwamen alle spullen gepakt en naar m´n appartement verhuisd. Ik zit echt in hét Groninger appartement: Jessica en Esther zitten onder mij en in mijn appartement wonen Nynke, de vrijwilligerscoördinator en een vriendinnetje van haar, ook uit Groningen. Misschien moeten we maar Grunn op de deuren kalken :p
Zondag met de ´sobrino´ (neef) van de familie achterop de motor een tour gaan maken naar Chincero. In het begin echt supereng, maar na een tijdje maakt het schitterende landschap een hoop goed! Haha, volgens mij had hij een oogje op me, want ben nogal gestalkt met smsjes om nog een keer wat met hem te gaan doen... Heb ik toch maar netjes afgewimpeld :P
Ook begonnen met m'n vrijwilligerswerk bij een reisbureau, waarbij ik de website moet aanpassen (met behulp van iemand die er écht verstand van heeft). Wel mooi dat ik kan bepalen wat er verandert enzo, maar voor de rest niet heeel boeiend. Wel relaxed dat ik pas ´s middags hoef te beginnen en dus lekker kan uitslapen :D
Afgelopen weekend naar Chocco geweest, waar Moniek (andere vrijwilliger) een weekend in haar project had georganiseerd voor ons. ´s Middags gevoetbald, ´s avonds lekker gebbqd en het ´Maffia´-spel gedaan (ook wel bekend als Moordenaartje?). Veel gelachen iig!!! De volgende dag (we bleven daar slapen en het was KOUD!!!) zijn we een hike gaan doen. Heel gaaf!!! Veel over en langs de rivier gelopen op 3500 meter hoogte.
Helaas daar dus waarschijnlijk die voedselvergiftiging opgelopen :S , dus zou vandaag begonnen zijn met de Salkantaytrek naar Machu Picchu, maar heb deze (bij mijn reisbureau waar ik werk) kunnen verzetten naar 3 juni. Ook prrrima!
Anyways, ik houd jullie op de hoogte van mijn avonturen!!!
xxx Claire
15 Mei 2008 - 21:54
Floris:
Hey meid!
Goed om weer eens wat van je te vernemen. Hier in Nederland is het de afgelopen twee weken superweer geweest.Ik begin zowaar al wat kleur te krijgen voor de zomer. Helaas staan er voor de komende dagen alweer forse buien en amtige temperaturen op het menu.... :-s
Hier gaat verder alles goed, hoewel we in de redactie je tomeloze inzet en ongebreidelde enthousiasme weleens wat missen ;-)Zonder gekkigheid, de afgelopen tijd hebben we weer voldoende ideeën opgedaan voor wéér een supernummer.
Ik wacht met spanning op je volgende berichten!!! -
15 Mei 2008 - 22:00
Leana:
superleuk om van je te horen! nog anderhalve maand in Budapest, dan is het wel weer mooi geweest. geniet van je tijd! het is voorbij voor je het weet (en ik spreek uit ervaring ;-))
kus Le -
16 Mei 2008 - 10:16
Heleen:
He meis!!
Wat goed om te horen dat het allemaal zo leuk en mooi is!! Ben echt zo benieuwd, je hebt me nieuwsgierig gemaakt! Leuke foto's ook. Goed dat je die bacterie te boven bent gekomen dat kan best naar zijn!!
Het lijkt nog maar kort dat je weg bent maar toch al zoveel gedaan!!
Over hier, tja we (eef et moi) zijn naar Le geweest, dat was echt heel leuk. Veel gezien in 2 dagen echt PRRRIIIIMMMAAA. Verder de nieuwe film what happens in vegas met cameron en ashton gezien ook leuk, raad ik zeker aan. Alles gaat een beetje zn gangetje niet echt verder hele bijzondere benoemenswaardigheden. Naja nu is dus sub3d maar niemand van club gaat daarheen geloof ik. Wel mooi thema fokke en subke, geestig. Ik heb binnenkort tt dus langzamerhand weer aan het leren gaat steeds wat beter, nog wel veel hoofdpijn. Weer nekpijn toen ik terug uit buda was maar gaat nu wel weer.
Oja en ik heb een nieuwe phone haha dat is wel cool dus moest ik ff zeggen natuurlijk.
Koninginnenacht was trouwens op de kroeg (met oordoppen haha) maar was best te doen, niet eens zo heel druk.
Nou hoop gauw weer wat te horen.
Veel plezier daar en succes met alles.
Liefs!!!
p.s. sorry dat ik alles door elkaar zeg maar alles wat me te binnen schiet schrijf/zeg ik maar meteen anders vergeet ik het weer :s vandaar. -
17 Mei 2008 - 10:03
Pama's:
Lieve Claire,
Wat sneu dat je de 'trek' niet met je vrienden kan doen, maar wat fijn dat je het kon verzetten naar de 3e. Hoop dat je dan ook met wat 'bekenden' kan gaan.
Het landschap ziet er 'öde' (haha) uit en wat een vergezichten.....magnifiek! Volgens mij bestaat Peru uit één grote ruïne (maar wel een hele mooie)en wat ziet de GK er reuze gezellig uit.
De tijd gaat wel snel, de helft van je tijd daar zit er alweer op. Nou, geniet er van en beterschap en have fun, love,
xxx van ons allen. -
18 Mei 2008 - 20:24
Rosie Rose:
Hi Clairio,
Heb even een tijdje niks van me laten horen. Mijn internet lag plat en op kantoor kan ik geen online berichtjes typen.
Maargoed, super om te zien en lezen wat je allemaal meemaakt. Je ziet er goed en happy uit! Hopelijk ben je weer opgeknapt en kan je weer van alle uitstapjes genieten!
Hier in NL hebben we veel mooi weer gehad. We hebben Anne's verjaardag gevierd op het Leidseplein in A-dam met een groep Engelsen. Ze hebben happy b-day voor haar gezongen!
Nou meis, keep up the good work!
xxx Rosie Rose
19 Mei 2008 - 08:24
Renske:
He Claire,
Relaxed dat je je wandeltocht kon verzetten doordat je bij t reisbureau werkt! En elke ochtend uitslapen klinkt ook erg goed. Erg apart dat je duizenden kilometers reist en dan in een appartement met alleen maar Grunningers terecht komt, maar wel gezellig, want dr gaat natuurlijk niks boven Groningen..
Heb je al van onze vakantieplannen gehoord voor de zomer? We willen naar Scandinavie, maar daar zou Ev je nog uitgebreid over mailen. Ik hoop dat je t ook leuk vind. En heb je ook al gehoord van t Artemiss verjaardagsfeest dat we gaan houden bij mij thuis een paar dagen nadat jij terug bent? Dat wordt echt supertof! Wordt t voor jou misschien geen verjaardagsfeestje maar een welkom terug feest! Kan je in een keer weer iedereen zien. Nou geniet eerst maar van je tijd daar, voordat je bezig gaat met alles hier.. Ik hoop dat het goed met je gaat en dat je je goed voelt, de Artemiss avonden zijn wel rustiger zonder jou hoor.. Geniet van je tijd daar! Liefs Renske -
19 Mei 2008 - 20:01
Esther:
Hoi Claire!
Wat klinkthet toch allemaal geweldig en zo bekend voor mij! Welk appartement zit je nou? Is dat toevallig van de talenschool?
En de Salkantay is echt geweldig! Echt nog indrukwekkender dan de Incatrail. Ook zwaarder, maar echt fantastisch! Bin there done that! Neem echt iets warms mee voor 's nachts, het is echt enorm koud! Kouder dan je zal verwachten denk ik. Het is voor mij echt het mooiste geweest dat ik heb meegemaakt in Peru, ik ben beneiuwd naar jouw ervaringen na 3 juni! Veel liefs! -
20 Mei 2008 - 15:09
Nel Stride:
Leuk om alles over je te horen, erg interessant. Clair, je bent flink om dit allemaal zo te doen. Bij ons is het ze;fde, veel crime and onenigheden. Ik hoop je weer vlug te zien ,je bent altijd welkom bij ons. Veel liefs van Len en Nelxxxxxx -
20 Mei 2008 - 16:12
Michèle:
Heej Claire!
Nou, mijn eerste examendag zit erop hoor :D
Ik begon namelijk vandaag met Nederlands.
Het was echt makkelijk!
Ik had 27 vragen en heb er 17 van de 25 goed, want we hadden 2 teksten maar die heb ik niet meegerekend.
Die teksten was een brief en en een samenvatting.
Dus ik heb nu al iets van een 6,8 ong :P
Trouwens.. vann8... werd er gesmsd op je tel door Jasper & 2 door Martijn.
& ze hadden over dingen uit Peru dus je had waarschijnlijk je verkeerde nr aan ze doorgegeven ;)
Donderdag op naar m'n 2e examen: wiskunde. Gaat ook wel lukken.
Nog hééél vééél plezier en Beterschap he!!
XKusjeee van je lieve kleine zusje (L) -
21 Mei 2008 - 11:50
Victor:
Heej Claire,
Het lijkt wel of het steeds mooier wordt in Peru, de foto's geven in elk geval die indruk, ziet er erg gaaf uit!
Hier in Den Helder gaat alles verder zijn gang, beginnen nu snel met de voorbereidingen voor de kruisreis. Deze begint op 8 juni, dan mag ik een maand lang varen in de Oostzee :), heb er reuze zin in!!!
Dit weekend ga ik naar de Ardennen, lekker een weekendje ontspannen in een hotel.
Heel veel plezier en hoor snel van je!!
Laterrr Victor -
27 Mei 2008 - 14:23
Ankimon:
Hi Claire,
Sorry heb een tijdje niets van mij laten horen want wij waren heerlijk in Griekenland, ook zo mooi!! Jammer van de voedselvergiftiging maar gelukkig ga je volgende week naar M.P., nog steeds een van mijn wensen om daar ooit eens naartoe te gaan, met het bekende treintje. Hier alles helemaal goed. Druk met klussen in het nieuwe huis van Monique, wordt steeds mooier, en dan zaterdag de verhuizing.
Have fun, geniet ervan en climb every mountain daar in dat mooie Peru.
Love,
Ankimon
28 Mei 2008 - 20:42
Jaap Metzlar:
hoi Claire
wat leuk om op deze wijze even deelgenoot van je verre avontuur te zijn. Krijg erge zin in een rugzak bij het zien vd foto's.
Merit en ik veranderen ook een beetje in ruines na de geboorte van (je nichtje) Vita.
lieve groet, mede namens Merit
Jaap Metzlar