Machu Picchu - Reisverslag uit Machu Picchu, Peru van Claire - WaarBenJij.nu Machu Picchu - Reisverslag uit Machu Picchu, Peru van Claire - WaarBenJij.nu

Machu Picchu

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Claire

08 Juni 2008 | Peru, Machu Picchu

Eindelijk was het dan zover na het twee keer uitgesteld te moeten hebben: Machu Picchu, één vd 7 nieuwe wereldwonderen én terecht :D!!! Eerst met de bus naar Ollantaytambo gegaan, waar ik een heel leuk stel uit Ica (waar ik vandaag heenga) tegenkwam. Toen nog 1,5u in de trein gezeten en om 15.00u lag ik dan eindelijk in de warme baden van het gelijknamige plaatsje Aquas Calientes :). Daar ook weer nieuwe vrienden gemaakt en de volgende dag, toen ik de megarij bij de bussen om 05.30u zag, kwam dat goed van pas! Kon me meteen bij hen aansluiten :P
Voor de ingang van Machu Picchu ook weer wachten geblazen, máár heb nu wél een stempel van Machu Picchu in m'n paspoort staan!!!

Met de oorspronkelijke groep van de Salkantay (4 Fransen) hadden we toen een rondleiding door een Engelse gids. Eerst natuurlijk de zonsopgang gezien: om 07.15u bereikten de eerste zonnestralen de ruïnes. Wat was dat moooooi!!!!! 21 juni schijnt helemaal fantastisch te zijn vanwege de korste dag, waarbij de zonnestralen dan op een bepaald punt naar binnenvallen... `
Toen naar de ruïnes zelf gelopen, waarbij ik de zonnetempel gezien heb, de drie ramen die gelijk staan aan (heb je ze weer): de onderwereld, onze wereld en de bovenwereld. Ook nog een speciale steen met vier hoeken (toch wel ja) aanschouwd, die precies naar het noorden, oosten, zuiden en westen wijzen. Knap hè! ;-) Dan nog de tempel van de condor gezien en m´n oog voor condoren, puma´s en lama´s wordt steeds scherper.
Dan had ik nog de mogelijkheid om de Waynapicchu te beklimmen, maar dat leek me ivm m´n gezondheid toch niet al te best.
Na nog een rondje gelopen te hebben rond 10.30u maar weer op weggegaan naar de bussen waar ik Angela en Guillermo (uit Ica) weer tegenkwam! Samen nog gechilled en telefoonnummers en ervaringen van Machu Picchu uitgewisseld. Toen om 15u de trein genomen (had halfuur vertraging) en na echt een fantastische dag moe, maar voldaan weer naar Cusco teruggekeerd :D :D :D

Vandaag begint dan eindelijk m'n reis van een paar weekjes, waarbij ik begin in Ica om te gaan sandboarden en om de Ballestaseilanden te gaan bezoeken (pinguïns en zeeleeuwen), vervolgens de Nazcalijnen te gaan bekijken en dan door naar Arequipa, waar ik Esther, Jessica, Nynke en Yasmin zal ontmoeten. Met de laatste twee reis ik door naar Chili!!! :)

Heb er zin in na al het ziek zijn!!!

• 08 Juni 2008 - 18:23

Yazz:

Het wat een leuke chick bij je op de foto!! Hihi!!
    Veel plezier komende week en we checken je in Arequipa!!!!
    Zin in!!
    Yasmin

• 08 Juni 2008 - 18:39

Maart:

Lieve Claire,

Ik was even achterop geraakt met het lezen van je belevenissen. Ben nu weer helemaal bij!:)
    Wat maak je toffe dingen mee en wat een mooie foto's! Natuurlijk allemaal nog veel mooier in het echt!!
    Heerlijk zeg. Maar je bent dus flink ziek geweest? Naar! Gelukkig maar dat je nu weer fitter bent. Houden zo!
    Hier is het allemaal goed: tennis nog maar 2 trainingen en studie nog ff afronden, laatste maandje is aangebroken... voorbereidingen van kamp lopen goed!
    En heerlijke temperaturen op moment. Vandaag ff naar de Papiermolen geweest!
    He lief, geniet nog ff lekker van het reizen.
    (Ik dacht als ik dan een keer een reactie plaats, moet ik het ook goed doen:)). Dikke kus uit Groningen!

• 08 Juni 2008 - 19:22

PUma's:

Na vanmiddag de verhalen van Jessica en Esther gelezen te hebben over de zware tocht naar M.P., nu óók van jou de verhalen EN prachtige foto's van HET hoogtepunt van je reis. Je ziet er goed uit en je hebt enorm veel vrienden gemaakt. Je zal ze wel gaan missen....
    Het was fijn om je stem te horen en dat je weer helemaal opgeknapt bent. Geniet nog maar veel van je prachtige avontuur en ook wij zullen de slang, condor, lama en bovenal de PUMA in ere houden.
    Héééél veel liefs en plezier,
    PU, ma en Mi

• 08 Juni 2008 - 19:23

Rosie Rose:

Claire wat prachtig allemaal! Wat een bijzondere plek!!
    Wel aansterken hoor. Je ziet nog een beetje pips!

Veel succes met reizen (sandboard---vet cool). Ben jaloers,

Liefs van mama Roos

• 08 Juni 2008 - 21:08

Heleen:

Joehoe Claira it's me again, vet mooie pica's en de verhalen liegen er ook niet om. Mooi hoor, wou dat ik dat daar stond!! Vind het ook heel relax dat je eindelijk alles kan bekijken en een beetje beter bent, idd houden zo!
    Nou ben benieuwd naar verdere berichten en pica's ofcorse! Zie nog geen van coco (chanel :-P).
    Tot snel
    Liefs xx

• 09 Juni 2008 - 07:13

Ankimon:

Hi Claire,
    Ik ben officieel jaloers, wat een enige trip en de foto's vertellen het allemaal. Nogmaals, have fun!! Bij ons vanavond het Oranjegevoel met Ned. tegen Italie. Never a dull moment.
    Lots of love,
    Ankimon

• 09 Juni 2008 - 19:26

HARDCORE :

mafkezene

• 10 Juni 2008 - 19:24

Esther:

hoi Claire! Wat weer een geweldige berichten! Ben je al in Huacachina inmiddels? Ben je naar Casa de Arena gegaan, het meest briljante hostal van dit dorp?? Ben ik destijds ook geweest en het is echt fantastisch, en lekkere bbq!! Dan boarden en sandbuggyen is ook echt fantastisch! Je hebt wel overal zand, echt o-ve-ral maar het is fantastisch! Hierna de door naar Arequipa, mooie stad ook! Daar kwam Tjalling mij opzoeken, erg goede herinneringen aan dus! Daar ben ik in twee hostals geweest, Casa la Reyna vond ik het leukst. Relaxte kamers en veel mensen over het algemeen, misschien moet je wel reserveren, haha! Niet vergeten naar het klooster te gaan hoor, dat is echt prachtig en heerlijk om rond te slenteren! Over 6 weken gaan Tjalling en ik naar Guatemala, duurt nog even maar dan gaan we ook 3 weken!! jaja, dat is een hele poos als je aan het werk bent.....ben blij dat het bij deze baan die ik nu heb mogelijk is om 3 weken achtereen weg te gaan!! Veel plezier maar weer en tot snel! Liefs Esther

• 17 Juni 2008 - 17:21

Regine:

Hola Claire,
    Wat leuk dat je nu aan het reizen bent! Arequipa vond ik een erg mooie stad. Ik ben momenteel in BA en nog 6 weken reizen voor de boeg, yeah!In grun gaan we biertje doen, ben benieuwd naar je verhalen.
    Liefs Regine